Τι κάνει η Αντζελίνα Τζολί στο Instagram;

Στις 20 Αυγούστου το Instagram καλωσόρισε την Αντζελίνα Τζολί. Κι αν, ίσως, περιμέναμε η πρώτη της ανάρτηση να είναι μία φωτογραφία της να ατενίζει κάποιο πέλαγο ή κάποια παραλία, εκείνη έμεινε πιστή στην ακτιβιστική της δράση. Με το Instagram να προσφέρεται για το «ανέβασμα» σελέμπριτι φωτογραφιών προς θρέψη του εγωισμού και τέρψη των groupies, η Τζολί διαφοροποιήθηκε «ανεβάζοντας» ένα γράμμα που έλαβε από ένα νεαρό κορίτσι στο Αφγανιστάν. Ενώ, κάτω από την επίμαχη ανάρτηση δηλώνει πως εγκαινίασε τον λογαριασμό της στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης αποφασισμένη να μοιραστεί με τον υπόλοιπο κόσμο την καθημερινότητα και τις σκληρές ιστορίες των Αφγανών πολιτών υπό την εξουσία των Ταλιμπάν.

Στο συγκλονιστικό αυτό γράμμα η Αφγανή έφηβη αναφέρει χαρακτηριστικά ότι κάποιοι συμπατριώτες δηλώνουν ότι οι Ταλιμπάν ενδεχομένως να έχουν μεταβάλλει τα πιστεύω της. Εκείνη, όμως, αρνείται, πως αυτοί μπορούν να αποτινάξουν το παρελθόν τους. Ενώ, κλείνει με τον φόβο ότι σε λίγο καιρό δεν θα της επιτρέπεται καν να πηγαίνει στο σχολείο.

Βασισμένη στο γράμμα αυτό, η Τζολί επιρρίπτει ευθύνες στην αμερικανική κυβέρνηση που, σύμφωνα με την ανάρτηση της, εγκατέλειψε ξαφνικά το Αφγανιστάν στο έλεος των Ταλιμπάν.

Με το βαρόμετρο των social media να μετράει την αποδοχή με likes, η πρώτη αυτή ανάρτηση απέσπασε σχεδόν 4.000.000 likes ανοίγοντας το δρόμο για την καθολική υποστήριξη των δικαιωμάτων ενός κατατρεγμένου λαού από το δυτικό star system και τους περιβόητους influencers του.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Scroll to top
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x