Η ώρα του TIFF (Toronto International Film Festival)

To Toronto International Film Festival είναι ένα από τα λίγα φεστιβάλ που αρνήθηκαν να υποκύψουν στους εκβιασμούς του Covid και πραγματοποιήθηκαν. Με τα χίλια ζόρια, με πολύ λιγότερες συμμετοχές, με ένα μεγάλο μέρος του να πραγματοποιείται virtually αλλά πραγματοποιείται. 10 με 20 Σεπτεμβρίου.
10 με 20 Σεπτεμβρίου.
O Hamlet φανατικά υποστηρίζει ότι οι δημιουργοί πρέπει κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες να είναι στην πρώτη γραμμή της μάχης πάνω στη σκηνή, στην οθόνη, να παίζουν, να σκηνοθετούν, να κάνουν μουσική, να ζωγραφίζουν.
Δεν είναι για να εκμεταλλεύονται κάθε ευκαιρία για αποχή και για ραχάτι. Ο Covid είναι σοβαρό πράγμα και πρωτόγνωρο αλλά δεν είναι ικανός να σταματήσει το μυαλό να σκέπτεται, την φαντασία να πετάει και τους καλλιτέχνες να δημιουργούν.
Έτσι, χωρίς να το σκεφτεί πολύ έστρεψε το ενδιαφέρον του στην Καναδική μεγαλούπολη και σας φέρνει τα νέα από κει.
Ναι! Δεν είναι αυτό που ονειρεύτηκαν για το TIFF 2020 οι υπεύθυνοι και επικεφαλείς του, αλλά δηλώνουν ότι άκουσαν τις φωνές των παραγωγών και των δημιουργών που ήθελαν να δείξουν την δουλειά τους και να κριθούν από κοινό και κριτικούς. «Οφείλουμε να σεβαστούμε την θέληση τους και να κάνουμε το καλύτερο για να πραγματοποιήσουμε το φεστιβάλ» δήλωσε η executive director Joana Vicente και ο artistic director Cameron Bailey.
H Vicente δήλωσε με λίγα λόγια και σταράτα ότι : «Θα είναι μια τροποποιημένη έκδοση του φεστιβάλ. Θα σεβαστούμε τις social distancing επιταγές. Μπορεί να μην κρατήσουμε έξι πόδια απόσταση αλλά μία τουλάχιστον θέση ανάμεσα στους θεατές θα υπάρχει. Και υπάρχει και η τεχνολογία. Η ψηφιακές δυνατότητες μας δίνουν ένα advantage. θα είναι ένα «υβριδικό φεστιβάλ» φέτος προσθέτει. «Αν και προτιμώ ένα δημόσιο φεστιβάλ με πολύ κόσμο, θα κάνουμε χρήση της τεχνολογίας και του virtual όσο πιο πολύ μπορούμε.  
Ψηφιακό η όχι το TIFF αγνοεί και σνομπάρει τον Covid και είναι εκεί.

Εκεί είναι και ο  Ηamlet λοιπόν, να τρέχει από παρουσίαση σε παρουσίαση και από συζήτηση σε συζήτηση. Και αφού παρακολούθησε την κουβέντα του Denzel Washington με τον Barry Levinson για την σκηνοθεσία, της Ηalle Βerry (που κάνει και αυτή το ντεμπούτο της σαν σκηνοθέτης με το Βruised) με την Regina King, είδε (μέσα στα πολλά που προσφέρει το TIFF) τρία φιλμ και τα παρουσιάζει. Τρία καθαρά γυναικεία φιλμ. Τα δύο μάλιστα έχουν και την  υπογραφή γυναικών, ταλαντούχων και πολυβραβευμένων.

Κάντε clickπάνω στις εικόνες του slider για να μάθετε για το αντιρατσιστικό
ONE NIGHT IN MIAMI  της Regina King
το ψυχολογικό road movie NOMADLAND   της Chloe Zhao
και την ευαίσθητη σχέση της Kate Winslet και Saoirse Ronan  στο AMMONITE  του Frances Lee

Για περισσότερα η δείτε το 10λεπτο video με την παρουσίαση από  την executive director Joana Vicente και τον artistic director Cameron Bailey.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Scroll to top
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x