Αγνά υλικά για μια καλή ταινία τρόμου

 Μπαίνουμε στην κουζίνα για να μαγειρέψουμε μία καλή ταινία τρόμου.
Τα υλικά : Πρώτο και καλύτερο ένα περίεργο μέρος και απαραίτητα  απομονωμένο. Μια καλύβα στο δάσος, ένα εγκαταλελειμμένο ξενοδοχείο, στη μέση του Ωκεανού, όπου θέλετε τέλος πάντων αρκεί όταν βάλετε τις φωνές και τις τσιρίδες να μην σας ακούει κανείς. Ακόμη καλύτερα  αν είστε μαζί με μερικά ακόμη θύματα ώστε να μεταδίδεται εύκολα η φρίκη και ο τρόμος από τον ένα στον άλλο.  Αν το παρατραβήξετε ακόμη και βάλετε και ένα τέρας, έναν δύσμορφο διεστραμμένο άτομο, έξω από το δωμάτιο που είστε κλεισμένοι,  κάνετε το φιλμ ιδανικό. Αυτό το τελευταίο με το τέρας θέλει προσοχή μη σας κόψει η μαγιονέζα και καταλήξετε σε κανένα Β movie που δεν βλέπεται.
Και εδώ καταλαβαίνουμε γιατί οι ταινίες τρόμου είναι οι κατάλληλες για την COVID εποχή. Γιατί όχι? Είμαστε σε απομόνωση μαζί με μερικούς άλλους στα σπίτια μας, ο κίνδυνος είναι εκεί έξω και παραφυλάει, μας τρομοκρατεί κάθε φορά που ανοίγουμε την τηλεόραση, είναι τέρας στην κυριολεξία και λέγεται covid 19 η κορωνοιός, η sars-cov-2.
Η Amy Seimez το πέτυχε 100% με το She Dies tomorrow που έκανε πρεμιέρα στις Ηνωμένες πολιτείες στις αρχές Αυγούστου. Εντελώς διαφορετικό από το Contagion του Soderbergh αλλά και το Outbreak του Petersen όπου ένας αποφασισμένος Dastin Hoffman ψάχνει να βρει τον ξενιστή που σκορπάει τον θάνατο στην Καλιφόρνια. Ταινίες του 2011 και 1995 αντίστοιχα που που ξαφνικά τις ανακάλυψαν με το lockdown και κυκλοφόρησαν σε τρία τουλάχιστον Ελληνικά κανάλια μέσα σε 20 μόλις μέρες. Η Amy Seimez, έχει για πρωταγωνίστρια της μία κοπέλα την Amy (Kate Lyn Sheil) που είναι στο σπίτι  μόνη. Είναι πεπεισμένη ότι θα πεθάνει αύριο και δεν κάνει τίποτα για να το αποτρέψει. Όταν το εκμυστηρεύεται στην φίλη της Jane (Jane Adams) αυτή στην αρχή δεν το πιστεύει αλλά όταν επιστρέφει σπίτι της, ό ιός της αμφιβολίας την έχει προσβάλει και αυτήν και σε πολύ λίγο πείθεται ότι και η ίδια θα έχει την ίδια τύχη. Αρνείται όμως και αυτή να αντιδράσει και να κάνει κάτι.
Το ανησυχητικό και απειλητικό στην ταινία της Seimez είναι ένας διττός ιός. Από την μία είναι ο «ιός του φόβου», ενός άμορφου φόβου που η μεταδοτικότητα του εξασφαλίζεται με την απλή ομολογία και εκμυστήρευση στον άλλο, αλλά είναι και ο «ιός της απάθειας». Κανείς από τους effected δεν προσπαθεί να αντιδράσει, κανένας δεν κάνει κάτι για να σωθεί. Απλώς She η καλλίτερα They die tomorrow.

5 1 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Scroll to top
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x