Έκθεση βιτρίνας (…προς το παρόν)

Ερευνα Μάρθα Αρβανιτίδου

Βολτάροντας, «ολίγον κρυφά», αυτή την εποχή στα στενά που ξεδιπλώνονται στο κέντρο της ήρεμης πόλης του Βόλου, ενδεχομένως να αιφνιδιαστεί κανείς, αν τύχει και βρεθεί στην οδό του Παύλου Μελά, έξω από ένα μαγαζί που ονομάζεται Καλειδοσκόπιο, από τα θεάματα που αναδύονται πίσω από τις βιτρίνες του μαγαζιού.

Στις αρχές του Ιανουαρίου γεννήθηκε και άρχισε να στήνεται μια ιδέα πίσω από τις κλειστές βιτρίνες της καφετέριας αυτής. Η θέα των έρημων δρόμων και το αίσθημα της νοσταλγίας για ζωή και τέχνη που άφησε πίσω η πανδημία, αποτέλεσαν έναυσμα για να ανακαλύψει μια σχετικά μικρή ομάδα καλλιτεχνών, έναν εναλλακτικό τρόπο να εκφραστεί και να επικοινωνήσει με το κοινό της. Πρόκειται για μια ομαδική καλλιτεχνική έκθεση. Η πρωτοτυπία της δεν έγκειται μόνο στην πολλαπλότητα των έργων που εκθέτονται, τα περισσότερα κιόλας πολύ διαφορετικά μεταξύ τους, τα οποία παρόλα αυτά καταφέρνουν τόσο επιτυχημένα να συνδυαστούν και να «στοιβαχτούν» αρμονικά πίσω από το τζάμι. Ζωγραφικά, κεραμικά, γλυπτά, εικαστικά, χαρακτικά, φωτογραφικά έργα, συνθέσεις φυτών, μεταλλοκατασκευές, κοσμήματα, κεντήματα, χειροποίητες πολεμικές κατασκευές, κολλάζ, ψηφιακές σχεδιάσεις, και άλλες πολλές πρωτότυπες δημιουργίες συνδυασμένες σαν έναν μεγάλο καλλιτεχνικό πλούτο που εναρμονίζεται τόσο όμορφα στο σύνολό του! (Φήμες λένε ότι σύντομα θα σκηνοθετηθεί και ένα μικρό μουσικοθεατρικό project στον ίδιο χώρο με τα έργα καθεαυτά ως σκηνικά!)

Αρχικά ο αριθμός των συμμετεχόντων καλλιτεχνών-δημιουργών δεν ξεπερνούσε τους 10 και πλέον υπολογίζονται πάνω από 25 άτομα και ο αριθμός συνεχίζει να αυξάνεται! Όλοι οι καλλιτέχνες είναι ευπρόσδεκτοι να λάβουν μέρος ή να έρθουν και να θαυμάσουν αυτή την δια-καλλιτεχνική έκθεση! Μια έκθεση που η ιδέα της γεννήθηκε στη βάση της ισότητας και της συνεργασίας-συντεχνίας. Μια έκθεση για όλο τον κόσμο που μπορεί να έχει ξεκινήσει ως έκθεση βιτρίνας αλλά με βαθύτερες βλέψεις να «προχωρήσει» και εκτός βιτρίνας, να εξαπλωθεί σε όλο το στενό της γειτονιάς ή ακόμη και σε όλους τους δρόμους του Βόλου!

4.2 5 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Scroll to top
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x