Εδώ είναι η Γηραιά Αλβιόνα Md Omooba, Δεν είναι παίξε γέλασε

Με την εγχώρια δικαστική εξουσία να έχει κάνει, το 2021, ένα τεράστιο βήμα μπροστά , με την καταδίκη της «Χρυσής Αυγής», και να δείχνει να πλέει προς τα ανοιχτά του προοδευτισμού, η αγγλική δικαιοσύνη απεκδύεται την δικαστική περούκα του συντηρητισμού και στον χώρο της τέχνης.

H Seyi Omooba, λοιπόν, προσλήφθηκε στο Curve Theater του Λέστερ της Μεγάλης Βρετανίας για τον ρόλο της Celie στην θεατρική μεταφορά του μυθιστορήματος της Alice Walker «The Color Purple». Θυμίζουμε ότι η Alice Walker με το μυθιστόρημα της αφηγείται την ιστορία της Celie, μιας μαύρης κακοποιημένης λεσβίας γυναίκας, σε μια διαρκή προσπάθεια επούλωσης τραυμάτων και κοινωνικής αποδοχής. Μετά την πρόσληψη της Omooba ήρθε στην επιφάνεια και στην αντίληψη των ιθυνόντων του θεάτρου μία παλαιότερη της δημοσίευση του Facebook στην οποία η ίδια καταδίκαζε την ομοφυλοφιλία ως μη φυσιολογική και ως ενάντια στις χριστιανικές διδαχές. Το θέατρο προέβη, άμεσα, σε απόλυση της Omooba. Kαι η Omooba, πάραυτα, σε δικαστικό αγώνα εναντίον του θεάτρου.

H δικαστική εξουσία, τελικά, ευτύχησε να αψηφήσει τις χριστιανικές οργανώσεις που είχε στο πλάι της η Omooba και προσυπέγραψε κατηγορηματικά την άποψη του Curve Theater ότι οι ομοφοβικές αντιλήψεις δεν συνάδουν, πλέον, με την τέχνη του θεάτρου.

Αν το, εντός των εθνικών τειχών, θέατρο μοιάζει, λοιπόν, να προσεγγίζει πλέον ανοιχτά την δικαστική εξουσία, ας ελπίσουμε ότι αυτή θα σταθεί στο ανεξάρτητο και προοδευτικό της ύψος.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Scroll to top
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x