Is this the End? Opera house LA MONNAIE

Έκλεισε λόγω Covid με ένα  Macbeth underworld την όπερα του   Pascal Dusapin και με σκηνοθέτη, το τρομερό παιδί του Γαλλικού θεάτρου Thomas Jolly. Τώρα ξεκινάει πάλι με ενθουσιασμό και αισιοδοξία αλλά αναρωτιέται όπως όλοι μας “Πως να επιστρέψεις στη σκηνή σ΄ αυτούς τους αγνώστους και αμφίβολους καιρούς και να διαβείς αυτό το θανάσιμο το κατώφλι». Παρ΄ όλα αυτά στο 23 της οδού Léopold στη Βελγική πρωτεύουσα ο οργασμός είναι στο φόρτε του. Ξεκινώντας από τον Σεπτέμβρη του 2020 και φτάνοντας στον Ιούλιο του 2021 ένα χορταστικό πρόγραμμα περιμένει τους operamaniac της πρωτεύουσας της Ευρώπης. Μιλάμε για το  LA MONNAIE / DE MUNT Opera house των Βρυξελλών που η ιστορία του κρατάει από το μακρινό 1700.
Έντεκα όπερες μεταξύ των οποίων και ο «Falstaf» του Βέρντι με διευθυντή ορχήστρας τον Alain Altinoglou που είχε υποδυθεί τον αιμοσταγή Μάκμπεθ πέρσι, ο “Henry VIII του Saint-Saens σε σκηνοθεσία του Olivier Py και ο “Parsifal” του Wagner που την σκηνοθεσία έχει αναλάβει ο πολύς Romeo Castellucci.
Οκτώ κονσέρτα, επτά συνολικά ρεσιτάλ μεγάλων και γνωστών τραγουδιστών, τέσσερις παραστάσεις χορού, μια παράσταση μουσικής δωματίου.

Οι άνθρωποι του θεάτρου και των παραστατικών τεχνών ανά τον κόσμο έχουν όνειρα σχέδια ,και ετοιμάζονται για τους αμφίβολους καιρούς που ζούμε. Σας ενδιαφέρουν και άλλες λεπτομέρειες? Επισκεφθείτε το site  https://www.lamonnaie.be/en/  θα σας υποδεχθεί με ένα πηχυαίο ερωτηματικό τίτλο “Is this the end”, που σίγουρα δεν θα μπορείτε α απαντήσετε. 

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Scroll to top
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x